Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 09:28

Νίκος Μάρκου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Μάρκου Ο κ. Νίκος Μάρκου είναι καθηγητής ιταλικής γλώσσας, με 18 έτη διδακτική εμπειρία, από το 2002, μεταφραστής και διερμηνέας με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ιταλική Γλώσσα και Πολιτισμό - κατεύθυνση Μετάφραση, Διερμηνεία και Επικοινωνία» από το τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Υποψήφιος Διδάκτορας στο ίδιο τμήμα.

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του ιταλικού Πανεπιστημίου Università degli studi dellAquila, και πτυχιούχος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. Έχει δεύτερο Μεταπτυχιακό τίτλο στον «Τουρισμό και Τοπική Ανάπτυξη» από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει διδάξει ιταλική γλώσσα και ορολογία σε ιδιωτικά Κολλέγια στην Ιταλία, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κ.Ε.Ε., Κ.Δ.Β.Μ. στην Ελλάδα, και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα μαθήματα «Ιταλικά για Επιχειρήσεις ΙΙ», «Μετάφραση Νομικών Κειμένων (ιταλικά)», «Διερμηνεία Διαπραγματεύσεων ΙΙ» ως Ε.Ε.Π - Επιστημονικός Συνεργάτης. Εφαρμόζει την Μέθοδο «Κολοβός» στη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας σε άτομα με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ανάγνωσης και γραφής.

Έχει πάρει μέρος σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο του Υπουργείου Παιδείας για το ΚΠγ, όσο και άλλων φορέων  σχετικά με τη διδασκαλία της ιταλικής και των ξένων γλωσσών, την εκπαίδευση ενηλίκων και τη μετάφραση. Έχει κάνει δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια σχετικά με τη μετάφραση και έχει συγγραφικό έργο πάνω στη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Είναι intervistatore και esaminatore στο PLIDA από το 2010, αξιολογητής προφορικού λόγου στο Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ΚΠγ (ιταλικά) από το 2011, και esaminatore στο CELI από το 2019. Πληροφορίες: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fb:  Nikolaos Markou

Κιν:  6909 404535

Διαβάστηκε 393 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δήμητρα Καραμπίνα